"Taas kolm medalit"

- Noorte Hääl, 25. august 1987, nr. 196 (13 194)

Riias Bikernieki rajal peeti nädalavahetusel NSV Liidu autovõidusõidumeistri-võistluste finaalsõidud. Vormel-3 klassis taganuks Toomas Napale kuldmedali ka neljas koht. Napa niisuguse matemaatika vajalikkust mõistagi ei eeldanud ja sööstis juba esimesel ringil ülejäänute eest kaugele ära. Ent mõne ringi pärast Napa tempo langes ning kolm võistlejat möödusid. Ilmne, et auto ei töötanud nii nagu vaja. (Hiljem selgus, et streikis termostaat.) Finiširingil lisas Napa siiski veidi kiirust ning lõpetas teisena Vladislav Barkovski järel. Toomas Napa on seega nüüd kaheksakordne NSV Liidu meister. Hõbeda sai Barkovski ja pronksi Sergei Pugać Riiast.

"Easternite" sõidu võitis Viktor Kozankov Toivo Asmeri ees. Kozankov sai kulla, Asmer pronksi, hõbe kuulus Aleksandr Potehhinile.

"Volgadel" kordas Jüri Paenurm mullust pronksivõitu, meistriks tuli Juris Belmers.

Nagu kahel viimasel aastal, saime taas kolm medalit. Tänavune medalisaak võinuks aga olla hoopis rikkam. Näiteks vormel-3 klassis on Avo Soots, Raul Sarap, Lembit Tammsaar ja Urmas Haamer Barkovskist ja Pugaćist alati kiiremad olnud. Paraku viisid rohked tehnikaviperused nad seekord medalimeeste seast. "Easternitel" on tänavu Asmeri ja Kozankovi järel kiireim mees olnud Mart Kongo, ent tedagi kipub tehnika alt vedama. Riias oligi ta kolmandal kohal, siis aga jäi auto sõitma vaid kolme silindriga.

Urmas Põld, keda Riias samuti mootoririke tabas, on taas NSV Liidu koondises. Sõpruse karikasarja kahele viimasele, Ungari ja Bulgaaria etapile sõidavad Napa, Asmer, Kozankov ja Põld. Kolm neljandikku koondisest on seega pärit meie kodumaalt!