"H. Saarm NSV Liidu meister"

- A. Joala, Spordileht, 26. august 1974

Riias Bikrnieki ringrajal sõideti laupäeval NSV Liidu meistrivõistluste teine etapp võidusõiduautode ringrajasõidus. Meie vabariigi võidusõitjad esinesid jällegi tublilt, võites meeskondade arvestuses kõik mängus olnud karikad. Vabariikide karika võitis Eesti juba neljandat aastat järjest. Meie edukaim oli vormel-1-klassis maksimaalse punktisummaga (esikoht kolmes sõidus) kuldmedali võitnud Henry Saarm. Eriti kõrgelt tuleb Saarmi võitu hinnata seepärast, et see saavutati tema enda poolt Tallinna Autoremondi Katsetehases vormel-2 "Estonia 16 M" ümberehitatud ja moderniseeritud masinal, pealegi "Moskvitsi" tehase masinate üle, mis juba aastaid on selles klassis peremehetsenud.

Vormel-2-klassis ei saanud Madis Laiv oma masinat sõidukorda ning, sõites Riias vormel-3-klassi autol, pidi leppima pronksmedaliga. Kulla võitis V. Grekov ja hõbeda M. Lvov.

Vormel-3-klassis oli enne viimast starti neljal mehel võimalus võita meistritiitel: tingimuseks oli esikoht viimases sõidus. Enn Griffelil tõkestas tee meistritiitlile karboraatoririke ning ta ei suutnud mööduda moskvalasest Vladislav Barkovskist, kellele läks ka kuldmedal. Hõbeda sai Enn Griffel ja pronksi Jukk Reintam.

Vormel-4-klassis võitis Riias mõlemad sõidud Toomas Napa Tõnu Teesalu ja Toivo Asmeri ees. Samas järjekorras jagunesid ka medalid. Toomas Napa, kes praegu teenib aega Riias, tõi võidupunktid Lätile. Hõbeda võitnud Teesalu ja Asmer kuuluvad Tallinna TSK "Sporti".