"Laupäeval kihutavad vormelautod Pirital"

- Toomas Nõmm, Spordileht, 7. juuli 1976

Tänavused NSV Liidu meistrivõistlused vormelautode ringrajasõidus algasid eelmisel nädalavahetusel Riias. Nagu viimastel aastatel tavaks saanud, on meistrivõistlustel kavas 2 etappi ja mõlemal igas klassis kaks sõitu. Tänavu selgitatakse meistrid nelja asemel kolmes klassis, sest suured vormelid (1 ja 2) on ühendatud ühiseks klassiks.

Avaetapil Riias käis Eesti sõitjate käsi hästi vormel-4-klassis. Põnevas sekundiduellis Enno Jürimaga võitis mõlemad sõidud mullune meister Toivo Asmer ning teenis kokkuvõttes 200 punkti. Jürima kaotas esimeses sõidus Asmerile 2 sekundikümnendikuga ja teises 3,4 sekundikümnendikuga.

Vormel-3-klassis üritasid tiitlikaitsja Enn Griffel koos uuesti Eesti värvides võistleva Toomas Napaga nurja ajada moskvalase Vladislav Barkovski võiduüritusi, kuid mõlemas sõidus jäi sellest juuksekarva võrra puudu. Moskvalasel õnnestus hankida maksimaalsed punktid ja ta on algaval Tallinna etapil peamine konkurent kuldmedalile. Tugevalt sõitsid Riias ka Valgevene piloodid Valeri Lukasevits ja Anatoli Alhimovits, kes samuti pole kaotanud medalilootust.

Ka suurte vormelite ühisklassis tuleb liider Tallinna-etapile maksimaalsete punktidega - Vene NFSV esindaja Vladimir Grekov võitis kindlalt mõlemad sõidud.

Mullune (ja kuuekordne) NSV Liidu meister vormel-2-klassis Madis Laiv käesolevail võistlustel kaasa ei tee, sest ei jõudnud õigeks ajaks mootorit korda. Teistest meie meestest ei olnud aga liidritele konkurente. Teoreetilisi medalilootusi siiski jääb, sest Lembit Teesalu asub enne Tallinna etappi viiendal ja Henry Saarm kuuendal kohal.

Laupäeval sõidetakse Tallinnas otsustav etapp. Võistluse avamine on Pirita ringrajal kell 10.30 ja pool tundi hiljem algavad sõidud. Esimestena lähevad rajale suured vormelid, siis väikevormelid ja kolmandana vormel-3-klassi sõidukid. Seega on kavas kuus põnevat kihutamist. Meistrivõistlustel läeb arvesse kolm sõitu neljast ja võrdsete punktide korral otsustab paremusjärjestuse viimane sõit. Allpool Riia etapi 3 paremat.

Vormel-1 ja -2 (26 võstlejat):

  1. V. Grekov (100+100)
  2. G. Dgebuadze (90+89)
  3. V. Markovski (82+81)

Vormel-3 (25 võistlejat):

  1. V. Barkovski (100+100)
  2. E. Griffel (90+90)
  3. T. Napa (83+82)

Vormel-4 (26 võistlejat):

  1. T. Asmer (100+100)
  2. E. Jürima (90+89)
  3. V. Perenjuk (65+67)