"Tibusid loetakse sügisel"

Kivi suurmeister Aleksei Grigorjevi masina radiaatoris

Leo Jazel sõitis Vladimir Krivodubilt saadud mootoriga

Toomas Napa ja Toivo Asmer NSV Liidu koondise koosseisus Sõpruse karikavõistlustele

- Ralf Amos, Spordileht, 22. aprill 1985, nr. 47

Rustavi spordikompleksi 4040 meetri pikkusel kinnisel rajal toimus selle aasta NSV Liidu autode ringrajasõidumeistrivõistluste esimene etapp. Rajale läksid vormel-"Vostok"-klass, vormel-3-klass ja seeriaautod. Rustavi rada on tuntud ohtlikkuse poolest. Üle-eelmisel aastal jäi Tallinna SAB-i tehnikaspordiklubi poole tunniga oma kahest vormelist ilma, Mait Luha pääses ehmatusega, Peep Kosk viidi haiglasse.

Esimestena asusid stardijoonele "Vostokid". Kolmelt esireakohalt läksid kontrollaegade põhjal Aleksandr Ponomarjov, Vladimir Kazankov ja Aleksandr Medvetšenko. Toivo Asmeril oli 7., Mart Kongol 9., Urmas Põllul 10., Väino Pentusel 14. ja Boris Eylandtil 16. stardipositsioon. Üldse kihutas 105 kilomeetrilt kohti nõutama seitseteist masinat.

Hästi sai lähtest minema Toivo Asmer. Juba esimesel paarilsajal meetril tõusis ta viiendaks. Ringi lõpetas neljandana. Ees Ponomarjov, Kazankov ja Medvetšenko. Äkki ütles Medvetšenko masinamootor üles ning Asmer ei saanud turtsuvast sõidukist mööda. Hiljem leidus küll ütlejaid, kes leidsid, et neljanda käiguga võivat imelihtsalt teise käiguga eessõitvast masinast sisekurvis mööduda. Aga eks pärast jätku tarku alati. Sedapuhku läksid Ponomarjov-Kazankov püüdmatult ette. Toivo Asmeri mehaanik Enn Võrang kinnitas treeningusõitude ajal, et tänavune masin olla eelmise hooaja omast kiirem ja vahest ka töökindlam. Kummitab iga-aastane kummide-mootorite mure. See aga on kõigil ühine. Samas peame tõdema, et aeg on edasi läinud. Põlve otsas nokitsetud mootoriga kõrget kohta saada on kunst. Suured tehased ja autoteenindus tõestavad oma üleolekut käsitöölistest. Pealegi pole meie vabariigi autosportlastel eristendi, kus valmis ehitatud autosid katsetada.

Raja ääres seistes olin märkmikusse kirjutanud: "4. ring. Kurvid Põllu käes. Ka sirged. Hea pidurdusmaa." Vast ehk oligi Urmas Põllu sõit see, mis "Vostok"-klassis kõige suurema elamuse jättis. Ja kui Põld vanemmeister Edgard Lindgrenist möödudes neljandaks tõusis, võttis oma meeste leeris maad tõeline hurraaelamus. Aga siis hakkas Põllu keskmine kiirus langema. 138,51 km/h sai 135,24 km/h, siis veelgi vähem. Vale küünlavalik kuumendas mootori üle ja masin ei tahtnud enam kuidagi liikuda. Oma sõidutehnikaga oleks aga mees suuteline enamaks.

Mart Kongo sõit algas paljulubavalt. Esimese käiguga tuiskas ta Asmeri selja taha ja tundis, et nüüd peab midagi tulema. Teise käigu juures kustusid lootused. Masin ei hakanud õieti jooksma ning tegi mees mis ta tegi, seekord jäi auto jonn peale.

Boris Eylandti "Estonia-23" seisis enne starti mitu päeva purjeriide all. Ühel treeningusõidul oli masinal purunenud poolass ning tuli Tbilisist otsida treialit. Kahjuks jäi see õige leidmata. Lõpuks saadi masin enam-vähem korda, kuid nagu võistlus näitas, oli kiirus talle seekord liiast...

Pingerida kujunes selline:
1. Aleksandr Ponomarjov, Vene NFSV,
2. Viktor Kazankov, Moskva,
3. Toivo Asmer,
4. Edgard Lindgren, Moskva,
5. Aleksandr Tšeruašvili, Gruusia,
6. Raimonds Gudrikis, Läti,
7. Urmas Põld,
10. Mart Kongo,
12. Väino Pentus.

Seitsmeteistkümnest startijast katkestas neli, nende hulgas ka Boris Eylandt.

Seeriaautod on tavapäraselt olnud Togliatti tehase pärusmaa. Kus võimalusi, seal tulemusi. Seekord valmistas meeldiva üllatuse Ukraina noor kihutaja, eelmise aasta pronksmedaliomanik Leonid Protassov. Kui sõidu alguses käis tema, Juri Katsai ja Aleksei Grigorjevi vahel äge rebimine, siis pärast Grigorjevi katkestamist murdus ka Katsai. Grigorjev oli ühes kurvis riivanud rattaga teeserva ning seal vedelenud munakivi lendas läbi iluvõre radiaatori tiivikusse. Protassov kasvatas vahemaa Katsai ees pea kahekümnesekundiliseks ning see näitas mäekõrgust üleolekut.

Ainsana pidas meie vabariigi võidusõitjatest vastu Andres Keevallik, kes osaliselt tänu eessõitjate katkestamisele ja Mihhail Bogatõrjovi diskvalifitseerimisele tuli kokkuvõttes kümnendale kohale. Hea tulemuse oleks kirja saanud Jaan Tedre (oli vaheldumisi 5.-7.), kuid käigukasti rike sundis teda katkestama.

1. Leonid Protassov, Ukraina,
2. Juri Katsai, Vene NFSV,
3. Vladimir Jegorov, Vene NFSV,
4. Mihhail Gorbatšov, Moskva,
5. Aleksandr Nuždin, Vene NFSV,
6. Mihhail Tarakanov, Leningrad,
10. Andres Keevallik.

Kahekümne ühest startijast katkestas seitse, nende hulgas Jaan Tedre.

Viimasena rivistusid stardijoonele vormel-3-klassi masinad. Esirida: Toomas Napa, kontrollaeg 1.39,9, Aleksandr Potehhin 1.42,5 ja Avo Soots 1.43,5. Neljandalt positsioonilt läks Raul Sarap 1.44,4. Urmas Haamer ja Leo Jazel olid tagapool.

Toomas Napal läks nädal enne otsustavat kihutamist mootor laiali. Siis avastasid mehaanikud parema esiratta õõtshoova keevitusõmbluses mikroskoopilise prao. Metalli sisepinge andis end tunda, kuid et siseraamistik pidas kõvasti, siis ei tehtud sellest erilist numbrit. Sõnaga, läinud pühapäeva pärastlõunal oli Toomas Napa kõigele vaatamata suursoosik.

Õnnetult oli treeningusõitudel läinud Leo Jazelil: mootoriploki küljelt lõi kolvikeps välja. Hädast päästis välja moskvalane Vladimir Krivodub, kes andis oma tagavaramootori. Ja nagu saatuse kiuste ütles Krivodubi enda masina mootor üsna pea üles. Talle saadeti Moskvast uus. Sellest tuli juba kolmandal treeninguringil samuti kolvikeps läbi. Leo Jazel: "Vladimir oli tubli poiss, ei nõudnud oma mootorit tagasi. Ütles, et kui juba antud, siis antud. Sõitku ma sellega rahumeeli edasi. Ise hakkas hoopis Barkovski vana mootorit endale ümber ehitama." Aga ei jõudnudki Vladimir Krivodub teise mehe mootorit õieti tuksuma panna. Poolel maal tuli katkestada. See-eest sõitis Leo Jazel lõpuni, õnnelik ja tänulik.

Kohe stardist sai ette Toomas Napa ning esimese ringi lõppedes oli selge, et vaid ootamatu juhus võib ta esikohast ilma jätta. Seevastu ei soosinud saatus Gorki Autotehase sportlast Juri Levtšenkot. Ta oli võistlustele saabunud viimasel hetkel ning asi läks sedavõrd kiireks, et vormelile ei jõutud antitiibagi peale panna. Peale selle äratas masin tähelepanu oma GAZ-24 mootoriga, mis küllaltki omapäraselt oli sobitatud vormeli raamile. Teise ringi keskel hakkas Levtšenko kahest osavõtjast mööda sõitma, kuid võttis kurvi liialt otse ja tolmupilv andis tunnistust masina edasisest teest.

Sedaaegu kasvatas Toomas Napa oma edumaad. Teisele kohale oli Raul Sarapist möödudes tõusnud Aleksandr Potehhin. Avo Soots möödus suurest grupist eessõitjatest ja jätkas viiendana. Leo Jazel ja Urmas Haamer püsisid esikümne lõpus. Kaks ringi enne lõppu langes Raul Sarap neljandaks, kaotades finišis Viktor Pjatõhhile vaid 0,6 sekundiga.

Parem käsi oli tugevasti paistes. Sarap: "Poolel maal tundsin, et käigud ei lähe enam kuidagi sisse. Raiusin käigukangi kõigest jõust, see põrutas kätt ja võttis masinalt võimu."

1. Toomas Napa,
2. Aleksandr Potehhin, Moskva,
3. Viktor Pjatõhh, Vene NFSV,
4. Raul Sarap,
5. Avo Soots,
6. Urmas Haamer,
7. Leo Jazel.

Üheksateistkümnest startijast katkestas kolm.

Meistrivõistluste teine etapp peetakse 7. juulil Kiievis ja kolmas etapp 14. juulil Riias. Hooaeg lõpetatakse 29. septembril Kiievis.

Tbilisi võistluste järel arvati NSV Liidu koondisse Sõpruse karikavõistlusteks meie vabariigist Toomas Napa ja Toivo Asmer.