"Toivo Asmer ja Toomas Napa püüdmatud"

- Priit Pallo, Andrus Nääs, Spordileht, 13. juuli 1987, nr. 81 (4173)

Riias, Bikernieki ringrajal selgitati NSV Liidu tänavuste meistrivõistluste finalistid autode ringrajasõidus. Kolmandas valiksõidus osalesid meie maa parimad kihutajad kuues masinaklassis. Eestile kujunes edukamaks vormel "Easternite" sõit. Finišis oli esimene Toivo Asmer, talle järgnesid paarisrakendina kihutanud Mart Kongo - Urmas Põld. Raivo Hääl lõpetas seitsmendana, Boris Eylandt kaheksandana ja Väino Pentus kolmeteistkümnendana. Finaaliuks on avatud kõigile meie sõitjatele, kusjuures U. Põld, R. Hääl, M. Kongo pretendeerivad ka kogu tšempionaadi võitmisele. Tugevat konkurentsi on oodata moskvalastelt Kozankovilt ja Lindgrenilt ning ukrainlaselt Aleksandr Medvedtšenkolt.

Vormel-3 sõidus ei tekkinud Toomas Napa võidus hetkekski kahtlust. Talle järgnesid Sergei Goršenjov, Len, Vladislav Barkovski, Moskva ja Eesti koondislane Vladimir Krivodub. Teised meie sõitjad katkestasid. Finaalsõidus võib vaid ebaõnn takistada Napat kaheksandat meistritiitlit võitmast. Head väljavaated medalivõiduks on ka Vladimir Krivodubil, Lembit Tammsaarel ja Avo Sootsil.

"Volgade" kihutamises peremehetsesid nagu hiljuti Kiieviski vennad Juris ja Valdis Belmers, Jüri Paenurm oli kolmas, Peeter Noode katkestas healt positsioonilt ja jääb tänavu ilmselt ka medalita.

"Ladadel" (A-grupp, kuni 1300 cm³) on Andres Keevallik end kinnitamas meie maa paremikku. Valiksõidu neljas koht annab kokkuvõttes medalilootusi. Teda suutsid edestada vaid NSV Liidu koondislased Aleksei Grigorjev, Vladimir Krivošejev ja Andrei Finomenov. Ka Heldur Kuusingu viies tulemus on märkimisväärne.

Võistlustulemustega võime seekord rahule jääda. Ringrajasõit oli hästi organiseeritud, kontrastiks Tbilisis ja Kiievis üleelatule. Jääme lootma meie sportlaste ja tehnika heale vormile finaalstartides 22.-23. augustil Riias.